Nachos

Nachos

Nachos to super łatwa do przygotowania i pyszna przekąska, idealna na imprezę. Podczas mojej ostatniej wizyty w Blackpool, popularnego miejsca relaksu i rozrywki w UK, odwiedziłam meksykańską restaurację, w której zamówiłam między innymi gorące nachos z marynowaną papryką jalapenos, pikantną salsą, guacamole i rozpływającym się ustach serem. Bardzo lubię meksykańską kuchnię, więc postanowiłąm podzielić się z Wami moją prostą recepturą na smakowite nachos. Jeśli planujecie spotkanie z przyjaciółmi przy piwku, koniecznie wypróbujcie ten prosty przepis.

Nachos

Nachos to danie wywodzące się z północnego Meksyku. Skomponowane jest z chipsów tortilla, stopionego sera, salsy i podawane często jako przekąska. W wersi bardziej urozmaiconej podaje się je z mielonym mięsem i papryczką jalapeno oraz serwuje jako danie główne.

Tymczasem pozdrawiam Was z szalonego i uroczego Blackpool 🙂

Blackpool

Nachos

Składniki

  • paczka chrupek tortilla

  • mały słoik marynowanej zielonej papryki jalapeno w plasterkach

  • dowolna pomidorowa salsa

  • sos guacamole

  • kwaśna śmietana

  • około 1/2 kubka startego sera żółtego lub mozzarella (mieszanka jednego i drugiego)

Przygotowanie

  1. Na talerzu ułóż warstwę chrupek, następnie połóż warstwę sera, kilka plasterków papryki jalapeno, salsę i guacamole.Ułóż kilka warstw w tej kolejności.

  2. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Włóż nachos do piekarnika na 15 minut.

  3. Podawaj na gorąco z salsą, guacamole, kwaśną śmietaną i dipem z fasoli pinto.

Smacznego

Izzy

Dodaj komentarz

Close
%d bloggers like this: